Hundeejer: Dét bør du vide om smedejern!

Hegn og vores firbenede venner går hånd-i-hånd. Det giver dig ro i sindet, at din hund ikke kan løbe ud i nabolaget blandt folk og det giver din hund mere frihed til at bevæge sig rundt og udforske, frem for at den skal være i en snor imod dens vilje. Hvis du har en mellemstor eller stor størrelse hund, vil de fleste jern hegn holde dem inde, så længe de ikke kan springe over det. Men hvad med de små fyre? Vi får en masse folk med mindre hunde, som ringer ind og spørger, om de kan komme i mellem balüstrene.

Hos os er standard målet imellem balüstrene 10 cm. I Danmark er der et lovkrav om at der maks må være 12 cm. Pas på” discount “eller billigere hegn, der vil udvide denne åbning for at bruge mindre materiale i panelet og opkræve mindre (eller endnu værre, det samme) i forholden til et korrekt bygget hegn. Du kan se, om standard afstanden passer til lige præcis din hund, ved at du måler bredden på hovedet og skuldrene på hunden. Hver hund er forskellig (og det er måske usandsynligt at den står stille mens du måler dens hoved og skuldre), så  hellere være på den sikre side og måle lidt mindre. For eksempel, hvis den bredeste del af dens krop er 10-12 cm, så er der stor sandsynlighed for at den kan vrikke sig igennem en standard åbning med tilstrækkelig kraft.

Hvis din hund er lille nok til at komme igennem standard åbning, er din bedste mulighed at gå efter et brugerdefineret hegn med det, vi kalder “dobbelt balüstre af det nederste af hegnet”. Disse er dybest set kortere balüstre, der går imellem standard balüstrene og lukker denne åbning til omkring ½ del højden eller mindre, afhængig af hegnets størrelse.

Nedenfor ses billeder af brugerdefinerede hegn med dobbelt balüstre og andre løsninger for at illustrere, hvordan de ser ud. Hvis du har spørgsmål om disse paneler eller hvilket hegn, der passer bedst til din hund, så tøv ikke med at kontakte os.